Veselīgais rabarberu-biezpiena sacepums

Ir rabarberu laiks, tāpēc vēlamies padalīties ar vienkāršu, ātru un veselīgu recepti. Šis rabarberu sacepums nesatur glutēnu, pievienoto cukuru un tas ir bez pievienotajām taukvielām. Tas ir olbaltumvielām bagāts un ar zemu ogļhidrātu saturu, kas nozīmē, ka tu droši vari notiesāt vairākus gabaliņus un nesatraukties par savu figūru.

Sastāvdaļas:

  • 400 g 0.5% sausais biezpiens;
  • 2 a/l olas;
  • 5 ēdk rīsu milti;
  • 1 tk cepamais pulveris;
  • 4 lieli rabarberu kāti;
  • 150 g grieķu jogurts;
  • Vaniļas Flavour Drops

Pagatavošana:

No sākuma rabarberus sagriež kubiciņos un apslaka ar 20-30 pilieniem vaniļas Flavour Drops, tad pievieno grieķu jogurtu, visu samaisa un atstāj ievilkties. Mīklas pagatavošanai nepieciešams sajaukt kopā biezpienu, olas, rīsu miltus un cepamo pulveri. Gatavo masu liek uz cepamā papīra un ar rokām izlīdzina pa visu cepampannu, atstājot biezākas maliņas. Uz gatavās pamatnes pārlej jogurta-rabarberu masu un liek cepeškrāsnī cepties 180C temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Kad visa māja sāk smaržot pēc tikko ceptiem gardumiem, zini, sacepums ir gatavs. Ņem to ārā no krāsns, ļauj tam pāris minūtes atdzist un baudi.

Lai labi garšo!

Receptes autore: @kristiana.snepste

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published