Iet uz saturu
Izvēlne
Budas bļoda ar saulē kaltētu tomātu humusu

Budas bļoda ar saulē kaltētu tomātu humusu

Budas bļoda ir ideāls vasaras ēdiens, jo tas ir viegls, šķiedrvielām un olbaltumvielām bagāts. Turklāt tas ir vienkārši pagatavojams un garšo absolūti lieliski.

Humusam:

  • 220 g konservētu turku zirņu;
  • 2 daiviņas ķiploka;
  • 30 g saulē kaltētu tomātu;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • 60 ml olīveļļas;
  • 60 ml ūdens;
  • 1 ēdamkarote tahini;
  • 1 tējkarote kumīna;
  • melnie pipari un sāls - pēc garšas.

Budas bļodai:

  • burkāni;
  • konservēti turku zirņi;
  • konservētas sarkanās pupiņas;
  • gurķi;
  • redīsi;
  • avokado;
  • salātlapas;
  • vārīta kvinoja.

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu humusu, liec visas sastāvdaļas blenderī un samal, līdz masa kļuvusi krēmīga.
  2. Budas bļodas pagatavošanai sāc ar kvinojas novārīšanu. Kamēr tā vārās, sagriez pārējās sastāvdaļas: burkānus, gurķus, redīsus, avokado un salātlapas.
  3. Servē, liekot bļodā kvinoju un izkārtojot pārējās sastāvdaļas virs tās. Pasniedz kopā ar humusu.

Lai labi garšo!

Autore: @kristiana.snepste
Kosmētiķe iesaka: Kāpēc un kā pareizi veikt sejas masāžu?
Zemesriekstu sviesta smūtijs masas audzētājiem

Jūsu grozs

Pievienojies 35,000+ klientiem Latvijā, kas ir pārveidojuši savu fizisko sagatavotību ar Vitamins.lv.

Jūsu grozs pašlaik ir tukšs

Jums varētu patikt...

Tavs vēlmju saraksts