Budas bļoda ar saulē kaltētu tomātu humusu

Budas bļoda ir ideāls vasaras ēdiens, jo tas ir viegls, šķiedrvielām un olbaltumvielām bagāts. Turklāt tas ir vienkārši pagatavojams un garšo absolūti lieliski.

Humusam:

  • 220 g konservētu turku zirņu;
  • 2 daiviņas ķiploka;
  • 30 g saulē kaltētu tomātu;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • 60 ml olīveļļas;
  • 60 ml ūdens;
  • 1 ēdamkarote tahini;
  • 1 tējkarote kumīna;
  • melnie pipari un sāls - pēc garšas.

Budas bļodai:

  • burkāni;
  • konservēti turku zirņi;
  • konservētas sarkanās pupiņas;
  • gurķi;
  • redīsi;
  • avokado;
  • salātlapas;
  • vārīta kvinoja.

Pagatavošana:

  1. Lai pagatavotu humusu, liec visas sastāvdaļas blenderī un samal, līdz masa kļuvusi krēmīga.
  2. Budas bļodas pagatavošanai sāc ar kvinojas novārīšanu. Kamēr tā vārās, sagriez pārējās sastāvdaļas: burkānus, gurķus, redīsus, avokado un salātlapas.
  3. Servē, liekot bļodā kvinoju un izkārtojot pārējās sastāvdaļas virs tās. Pasniedz kopā ar humusu.

Lai labi garšo!

Autore: @kristiana.snepste

Atstāt komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri pirms to publicēšanas ir jāapstiprina