Vegāniskā siera kūka

Olas, piens, krēmsiers….. šie ir tie produkti, ko parasti izmanto kūku gatavošanā. Laiks izmēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz kūkas recepte bez dzīvnieku izcelsmes produktiem. Šo vegānisko siera kūku būs pavisam vienkārši pagatavot un tā būs sasodīti garda. (Garantēju – jau pārbaudīts praksē.) :)

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

  • 100 g kokosriekstu skaidiņas;
  • 50 g mandeļu milti;
  • 3 ēdk. eļļa (izmantoju olīveļļu);
  • 2 ēdk. kļavu sīrups (vai kāds cits šķidrais saldinātājs).

Kūkas masai:

  • 100 g Indijas rieksti;
  • 1/2 bundžiņa kokosriekstu piens (izmanto cieto daļu);
  • sula no 1/2 citrona;
  • miziņa no 1 citrona;
  • BalticVitamins Flavour Drops saldinātājs pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo kūkas pamatni: blenderī samal kokosriekstu skaidiņas kopā ar mandeļu miltiem. Tiem pievieno saldinātāju, eļļu un kārtīgi samaisi.
  2. Masu ber kūkas veidnē un izlīdzini.
  3. Pagatavo “siera masu”: blenderī liec visas sastāvdaļas un kārtīgi samal, līdz ir izveidojusies viendabīga un krēmīga konsistence. Masu lej kūkas veidnē un liec to saldētavā uz ~2h, lai tā sastingtu. 
  4. Sagriez to mazos gabaliņos un dekorē ar svaigām ogām vai augļiem.

Lai labi garšo!

Ieteikums – kūku gatavo četrstūra kūkas veidnē, bet, ja tomēr to gatavo apaļajā kūkas veidnē, tad sastāvdaļu daudzumu dubulto.

Receptes autore: Anna no @ediens_un_vel


Atstāt komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka komentāri pirms to publicēšanas ir jāapstiprina